Hoofdcontent

BALK Festival Zuid: een tweede plaats en een themaprijs voor VGU!

Zo, dat was ons het dagje wel afgelopen zaterdag! Het was intensief maar bovenal een erg leuke dag! Wat hebben we genoten van ons optreden, van elkaars gezelligheid en van de muzikaliteit van de andere koren. We hebben helaas niet de eerste plaats behaald; onze felicitaties gaan uit naar vocal group Stacked Ladies met een welverdiende eerste plaats! En wat wel erg leuk is… VGU eindigde op de tweede plaats!

We citeren uit het verslag door De Fendert Zingt 2015:

“’s Middags om 14.30 uur begon het volwassen festival met 12 koren en vocal groups. Het fantastische ensemble Vocal Group Utrecht beet de spits af en dat ging hun goed af want de zaal heeft erg genoten van de prachtige blending en beleving van deze topgroep. Hoogtepunt van hun optreden was “Nature Boy” van Anders Edenroth waarbij zij een uitverkochte zaal helemaal stil kregen. Uiteindelijk werd VGU 2e in de vocal group competitie. Tevens hebben ze de themaprijs gewonnen.”

We zijn mega trots! Aan het einde van de dag (een uurtje of 12 ’s avonds) konden we een plaatje schieten met onze welverdiende beker. Een beetje donker, maar hij staat er echt op! De themaprijs wonnen we met het nummer My lovin’ (You’re never gonna get it) van En Vogue. Moe maar voldaan konden wij naar huis!